Kookstudio.nl

Kookdemonstraties en workshops op locatie

Ook bij u op locatie is het mogelijk om een kookworkshop te organiseren!

Is iedere locatie geschikt voor een kookworkshop? Dat is een vraag die mij geregeld wordt gesteld, het antwoord is bijna ieder locatie is geschikt te maken voor een kookworkshop!

Met mobiele apparatuur is er heel veel mogelijk! Het kan in een fabriekshal, kantoorruimte of zelfs op schepen en in tenten. Is er geen electra?;dan zetten we een generator in. Is er geen water?; dan werken we met mobiele tappunten. Bijna alles is mogelijk! Van te voren bespreken we het menu. Ik zorg voor alle benodigde ingredienten en materialen en zorg natuurlijk voor duidelijke receptuur. We koken met elkaar het menu en eten de gemaakte gerechten gezamenlijk op.

Hoe ziet een workshop eruit?

Het programma: Je wordt ontvangen op locatie met een drankje en een hapje. Tijdens het aperitief nemen we de werkvolgorde en recepturen van de kookworkshop door. Vervolgens gaan we in kleine groepjes aan de slag met de recepturen en ingrediënten, natuurlijk onder mijn begeleiding.

Voor wie?: De kookworkshops worden aangeboden als groepsworkshops. De kookworkshops zijn uitermate geschikt als teambuilding maar ook als afsluiting van een heisessie, strandsessie, vergadering of als teamuitje. Uiteraard is een kookworkshop ook zeer geschikt voor jubilea of vrijgezellenfeest.

Met hoeveel?: Is natuurlijk afhankelijk van de locatie maar om een goede workshop te kunnen geven maximaal 40 gasten. Het minimale aantal gasten is 10 voor een kookworkshop op locatie. Zo kunnen we de werkzaamheden goed verdelen. En vele handen maken licht werk!

Wanneer: De kookworkshops kunnen alle dagen van de week worden geboekt. De tijdsduur van een kookworkshop is ongeveer 4 tot 4,5 uur. Van deze tijd zijn we ongeveer de 2 tot 2,5 uur aan het koken. In de rest van de tijd proeven we de gemaakte gerechten, uiteraard met een bijpassend drankje. We sluiten de kookworkshop af met koffie en thee.

De prijs voor een workshop, demonstratie of interactieve catering is opgebouwd uit de volgende elementen:

  • de totale ureninzet
  • inkoop ingredienten
  • inhuur materialen
  • vervoers-/ reiskosten
  • inkoop dranken en wijnen

Zoals je leest, heb ik het hier over de inkoop van dranken en ingredienten. Je betaald de inkoopkosten, de arbeidskosten en andere bijkomende kosten. Zo heeft direct een overzicht van de gemaakte kosten. Transparant, helder en duidelijk!