De Thaise keuken

Sawadi krap of wel welkom, De Thaise keuken is een van de Aziatische keukens waarbij rijst het hoofdbestanddeel van de maaltijd is sterker nog als een Thai geen rijst bij zijn eten heeft gehad dan heeft hij nog niet gegeten. Hij heeft dan een snack of tussendoortje genoten.

Thaise mensen eten de hele dag door. Het liefst kleine hapjes. Je kunt het vergelijken met hoe wij koffie drinken. Als men dus even met elkaar wil zijn of iets wil bespreken gaat men wat eten.

In de Thaise keuken eet je wat klaar is. Dus het kan zomaar zijn dat de soep na het hoofdgerecht word geserveerd. Ook serveren zij alles in een keer zodat je een rijke keuze aan gerechten en smaken op tafel hebt. Hierbij zoals gezegd serveert men rijst. Wij zullen wel de Europese menu stijl hanteren in deze kookworkshop Thaise keuken en starten onze maaltijd met een paar kleine gerechtjes. Hierna serveren wij de Tom Kha Kai en daarna de hoofgerechten. We hebben zelfs een Thais dessert gemaakt. Ik zeg; ‘Kin khao’ we gaan eten, ofwel letterlijk vertaald we gaan rijst eten.

Menu

Wraps van rijstpapier gevuld met fijne groenten en garnaaltjes met pittige komkommersaus.

‘paa peea sod’

&

Viskoekjes met kousenband en rode peper

‘tod man pla’

&

Inktvis met rode peper en Thaise basilicum

‘pla moek pad prik sod’

&

Kokossoep met kip

‘tom kha kai’

Gestoomde vis met paddenstoelen

‘pla neung kap hed’

&

Kip met cashewnoten

‘kai pad med ma muang him ma pan’

&

Noedels op z’n Thais

‘pad Thai’

&

Gestoomde feestrijst

‘khao suwee’

&

Sticky-rice met mango

Prijs

De prijs van workshoparrangement bedraagt 57,50 euro en is exclusief 21% btw. Daarbij zijn inbegrepen de kookles, alle producten waarmee je deze les werkt, de receptuur en alle dranken tijdens de workshop. (69,58 incl.21%)