Scheveningse Vis

Dichtbij de haven, dichtbij de Scheveningse afslag, dichtbij zeer verse vis! Vandaag koken we met verse vis, schaal- en schelpdieren uit de Noordzee. Langs de hele kust is er veel activiteit, wordt er door weer en wind gevist. Helaas maar al te vaak voor de export. Ik wil jullie graag laten zien wat er voor een moois en vooral heerlijks in onze Noordzee zwemt. Vis past in een duurzaam, voedzaam en gezond dieet. We gebruiken in de kookworkshop Scheveningse vis, natuurlijk alleen vissen die 'in het seizoen' zijn. Dit is goed voor ons omdat de vis nu op zijn best is maar ook voor de natuur. We vangen geen 'kuitzieke' vis, een gekke term natuurlijk want de vis is niet ziek maar klaar voor de voortplanting. We moeten deze vissen de tijd geven om te paaien en zo ervoor zorgen dat er een gezonde visstand blijft bestaan. Door binnen de juiste seizoenen de juiste vis te kopen zorgt men er ook voor dat de visserij de vissen buiten het seizoen met rust laat. Er is immers een natuurlijke marktwerking van vraag en aanbod. Als er geen vraag is zal men er ook niet op vissen. We bereiden de verse vissen in de kookworkshop Scheveningse vis op de volgende manieren: rauw gemarineerd, geroosterd, gepocheerd, gebakken en gefrituurd. Uiteraard laat ik je zien waar je op moet letten als je vis gaat kopen. Hoe je vis fileert en bereid. We gebruiken alles, dus maken we van de koppen en de graten heerlijke visbouillon, een bouillon die we gaan gebruiken voor de Scheveningse vissoep. In deze vissoep gebruiken we ook strandkrabben. 

Menu


Op tafel vers gebakken brood met tapenade van gedroogde tomaten en humus met koriander en limoen.

&

Makreel, tartaar met mierikswortel en bieslook, ceviche met zilte groenten, flame grilled met zeewiersalade

&

Scheveningse vissoep van strandkrabben met rode poon, rode mul, venkel en remoulade van knolslederij, komkommer en gin

&

Wijting, op de huid gebakken en tempura met jus van rode wijn en laurier, verse tagliatelle en geroosterde groenten

&

Mocca crème brûlée met gesuikerde hazelnoten en mocca roomijs

Prijs

De prijs van workshoparrangement bedraagt 57,50 euro en is exclusief 21% btw. Daarbij zijn inbegrepen de kookles, alle producten waarmee je deze les werkt, de receptuur en alle dranken tijdens de workshop. (69,58 incl.21%)