Italiaanse keuken

Anders dan de Franse keuken gaan de Italianen veel meer uit van het beste product zonder opsmuk bereiden en serveren. Dus meestal geen moeilijke sauzen en bereidingen.

We gaan in deze kookworkshop Italiaanse keuken, risotto maken misschien wel een van de moeilijkste Italiaanse gerechten. Er zijn veel verhalen over hoe je risotto moet bereiden. De een zegt blijven roeren de ander zegt laten staan. Ik ben een chef die zegt laten staan! Rustig garen die riso. Neem in ieder geval altijd een goeie rijst. Wat we ook allemaal doen is de rijst dus eerst aanzetten in de olie en daarna afblussen met wijn en een warme, zeer goede bouillon!

Vooraf eet men vaak antipasti, wij gaan genieten van een waanzinnige ham en serveren daarbij mozzarella. Buffelmozzarella en dan niet zo een plak smakeloze maar heerlijke rijke mozzarella. Hele goede olijfolie en balsamico daarbij en we hebben eenvoudig, feest!

Het hoofdgerecht een gebraad, een lamsbout gebraden in de oven of op de (gesloten)barbecue. We roosteren er (h)eerlijke groenten bij en maken van er een saus bij op basis van knoflook, lamsfond en rozemarijn. Over de groenten strooien wij gremolata.

Het dessert maken we met ricotta, een kaassoort die overblijft van de mozzarella bereiding.

Menu

Op tafel vers gebakken brood met tapenade van gedroogde tomaten en humus met koriander en limoen.

&

Dungesneden Parmaham met buffelmozzarella, balsamicoazijn en olijfolie erbij crostini van foccaciabrood

&

Risotto van aboriorijst met scampi, rode bieten en bietenblad

&

In zijn geheel gebraden lamsbout ingestoken met ‘40 tenen’ knoflook en rozemarijn met gegrilde groenten zoals aubergine, courgette, tomaat, paprika erover gremolata, jus van lamsfond en rozemarijn

&

Bavarois van ricotta met vanille en compote van fruit in het seizoen


Prijs

De prijs van workshoparrangement bedraagt 59,00 euro en is exclusief 21% btw.  Daarbij zijn inbegrepen de kookles, alle producten waarmee je deze les werkt, de receptuur en alle dranken tijdens de workshop. (71,39incl 21%)