Franse keuken

Uit deze wereldwijd geprezen keuken koken we een aantal gerechten. Zoals de meeste chefs in Nederland ben ook ik opgeleid met de Franse keukenstijl.

Mooie gerechten, rijke sauzen en soms complexe bereidingen. Heel vaak niet eens zozeer van de duurste ingrediënten maar wel altijd van de beste ingrediënten die je kunt krijgen.

In deze workshop gaan we vier gerechten maken met als dessert een klassieker Tarte Tatin, wel met een twist. We maken deze klassieker volledig volgens de regelen der kunst maar vervangen de appel door peren en voegen een snufje kardemom toe voor een verbluffend effect.

Bij het hoofdgerecht gebruiken we fantastisch Frans gevogelte, een Parelhoen. We benen hem zelf uit en gebruiken werkelijk alles! Van de poten maken we een farce, hiermee vullen we de rollade gemaakt van de borsten. Het karkas en de andere botten gebruiken we voor een geweldige fond.  

Natuurlijk geen Franse maaltijd zonder kaas ! We maken een leuk eenvoudig maar zeer smakelijk kaas gerechtje. Lees het menu hieronder en reserveer snel!


Menu

Op tafel vers gebakken brood met tapenade van gedroogde tomaten en cashewnoten, gezouten boeren boter

&

Dungesneden gerookte diamanthaas met geroosterde bietjes, ingelegde bietjes en mierikswortelcrème

&

Bisque van Hollandse garnalen met scheermessen, kabeljauw en canapés met rouille

&

Rollade van parelhoen, spinazie en dragon erbij gratin van aardappel, knolselderij en zwarte olijven, Bearnaise saus en jus van parelhoen

&

Met rietsuiker gebrande geitenkaas, kruidensla en kletzenbrood.

&

Tarte Tatin met peer, kardemom erbij sorbet van boerenyoghurt en vanille


Prijs

De prijs van workshoparrangement bedraagt 59,00 euro en is exclusief 21% btw. Daarbij zijn inbegrepen de kookles, alle producten waarmee je deze les werkt, de receptuur en alle dranken tijdens de workshop. (71,39 incl 21%)