POP UP KOOKSTUDIO.NL

Ook bij u op locatie is het mogelijk om een kookworkshop, presentatie of interactieve catering te organiseren!

Waar u maar wil, ik verzorg workshops, interactieve catering en demonstarties door heel Nederland en soms daarbuiten. Net zoals in de studio werk ik op locatie, dus altijd met verse, seizoensproducten. Ik werk volgens de principens van Dutch Cuisine wat in houdt dat we koken met de mooiste ingredienten uit Nederland, nose to tail als we vis, vlees, gevogelte of wild gebruiken. Natuurlijk werk ik ook volgens het no waste principe! Ik ben namelijk van mening dat, als je met eten werkt je eigenlijk niet snel van waste kan spreken. Een goed opgeleide, creatieve chef verwerkt als zijn ingredienten.

Ook in de workshops is hier, naast natuurlijk, de fantastische smaak aandacht voor.

Hoe ziet een workshop eruit?

Het programma:

Je wordt ontvangen op locatie met een drankje en een hapje. Tijdens het aperitief nemen we de werkvolgorde en recepturen van de kookworkshop door. Vervolgens gaan we in kleine groepjes aan de slag met de recepturen en ingrediënten, natuurlijk onder mijn begeleiding en met apparatuur die je thuis ook zult hebben.

Voor wie?

De kookworkshops worden aangeboden als groepsworkshops. De kookworkshops zijn uitermate geschikt als teambuilding maar ook als afsluiting van een heisessie, strandsessie, vergadering of als teamuitje. Uiteraard is een leerzame, lekkere workshop ook zeer geschikt als familie-uitje, jubilea of vrijgezellenfeest.

Met hoeveel?

Is natuurlijk afhankelijk van de locatie maar om een goede workshop te kunnen geven maximaal 40 gasten. Het minimale aantal gasten is 10 voor een kookworkshop op locatie. Zo kunnen we de werkzaamheden goed verdelen. En vele handen maken licht werk!

Wanneer:

De kookworkshops kunnen alle dagen van de week worden geboekt. De tijdsduur van een leerzame, lekkere kookworkshop is ongeveer 4 tot 4,5 uur. Van deze tijd zijn we ongeveer de 2 tot 2,5 uur aan het koken. In de rest van de tijd proeven we de gemaakte gerechten, uiteraard met een bijpassend drankje. We sluiten de kookworkshop af met koffie en thee.

De prijs voor een workshop, demonstratie of interactieve catering is opgebouwd uit de volgende elementen:

  • de totale ureninzet
  • inkoop ingredienten
  • inhuur materialen
  • vervoers-/ reiskosten
  • voor opdrachten in het buitenland verblijfskosten
  • inkoop dranken en wijnen

Zoals u leest, heb ik het hier over de inkoop van dranken en ingredienten. U betaald de inkoopkosten, de arbeidskosten en andere bijkomende kosten. Zo heeft direct een overzicht van de gemaakte kosten. Transparant, helder en duidelijk!

Presentaties en Demo's

Op beurzen, foodfestivals en bij bijvoorbeeld bedrijfsopeningen is een food presentatie of demonstratie altijd een publiekstrekker.

Uitgaande van verse, seizoensproducten bereid ik in de showkeuken gerechten waar ik allerlei weetjes of vertel. Uiteraard maak ik deze gerechten om te laten proeven. Gasten zijn altijd blij verrast met de extra informatie maar ook zeker de heerlijke gerechtjes. Heeft u zelf een fantastische product dat gepresenteerd moet worden? Ik denk graag met u mee en ontwikkel een passend gerecht met uw product!

Interactieve catering

Anders dan anders dat is wat we zeker kunnen stellen! Geen chaffingdishes met van te voren gemaakte stoofgerechten, geen kant en klare salades, geen kant en klare sauzen, maar vers en seizoensgebonden en dan nog een stap je verder; bereid bij u op de locatie!

Net zoals in een restaurant werk ik uiteraard wel met een mise en place(voorbereiding). De mise en place maak ik in de studio en neem ik mee naar uw locatie.

Op uw locatie richt ik mijn keuken in en maak ik de gerechten waar u bij bent. Om het geheel nog iets spanneder te maken, u en uw gasten maken de gerechten af! Als een volwaardig keukenteam doet u de laastste handelingen. Trancheer de diamanthaas, leg de geroosterde pastinaken op het bord, jus er omheen, garneer af met de pastiankenchip. Is het klaar? Ho wacht even, wel even de randen schoonmaken he; we serveren elkaar geen vieze borden!

Heeft u interesse in mijn catering? Klik op de knop meer informatie.

Workshops op uw locaties

Is iedere locatie geschikt voor een kookworkshop? Dat is de vraag die mij weleens wordt gesteld, het antwoord is bijna ieder locatie is geschikt te maken voor een kookworkshop!

Met mobiele apparatuur is er heel veel mogelijk! Het kan in een fabriekshal, kantoorruimte of zelfs op schepen en in tenten. Is er geen electra dan zetten we een generator in. Is er geen water dan werken we met mobiele tappunten. Bijna alles is mogelijk. Net zoals in de kookstudio, bespreken we het menu van te voren. Ik zorg voor alle benodigde ingredienten en materialen en zorg natuurlijk voor een duidelijke receptuur. We koken met elkaar het menu en eten de gemaakte gerechten daarna op.