+31(0)6 4004 8311

Samen koken verbroedert!

Zomerkookschool voor hobbykoks

Voor iedere thuiskok komt er een dag dat je geen genoegen meer neemt in het klakkeloos nakoken van recepten. Dat je wilt begrijpen waarom iets is mislukt. Wilt weten wat grillen, wokken of koken betekent voor de smaak van groente. Welk mes je waarvoor gebruikt. Basistechnieken feilloos onder de knie wilt krijgen. Voor die thuiskoks organiseer ik een exclusieve ZomerKookSchool. In 5 dagen van 6 uur bij mij in de kookschool leer je van alles over de basisprincipes, kooktechnieken en warenkennis en breng je die kennis meteen in praktijk. Zo heb je straks alles in huis om met het hoofd en het hart te koken!

Het programma van de ZomerKookSchool:

Elke les van de ZomerKookSchool is een mix van theorie en praktijk. Wat je maakt, proeven we aan het einde van de lessen en we maken alvast(waar dat kan) wat mise en place voor ons slotdiner van de ZomerKookSchool. Per les staat één thema centraal. De kooklessen starten om 14:00 uur, zo heb je voor en na de kookles tijd om Scheveningen te verkennen. 

dag 1

Introductie en basistechniek

Messoorten, snijtechniek, het verschil tussen groenten koken en blancheren, de basis voor bouillons en fonds. Al deze basisprincipes komen in deze les kort aanbod. We koken een maaltijd met de door ons gesneden producten en proeven de gerechten. In de lessen hierna ga je de kennis verder uitdiepen.

dag 2 

Groenten en gevogelte

Theorie over o.a. gevogelte soorten, basiskennis over groenten en eieren. Verder in de praktijk leren hoe je kip prepareert om bijvoorbeeld te braden in de oven, hoe je mayonaise maakt en hoe je verschillende soorten groenten kookt, blancheert, frituurt en grillt.

dag 3

Vis en Vlees

Je leert hoe je vis moet fileren, snijden, stomen, pocheren, grillen, bakken en rauw kan verwerken. Er is aandacht voor visfond, vissauzen als beurre blance, beurre saffraan en Hollandaise saus.

Vlees

Snijden, besterven, soorten, kwaliteit beoordelen en mogelijke bereidingswijzen, van bakken tot braiseren. Er is aandacht voor jus de veau, glace, rode wijn saus en stroganoffsaus.

dag 4

Patisserie

In deze les ontrafel je het geheim van o.a. harde wener, crème Anglaise, bavarois, soezenbeslag, ijs en biscuitdeeg. We maken zowel hartige als zoete patisserie. 


dag 5

Het Slotdiner

Nu komt het erop aan: alle verworven kennis breng je in de praktijk bij de bereiding van het slotdiner. Je werkt, net als in een restaurantbrigade, in groepjes aan de mise en place. Daarna kun jij en de uitgenodigde  gasten genieten van de kookkunsten. Tijdens de koffie krijg je een deelnemerscertificaat.


Wanneer?

De ZomerKookSchool bestaat uit 5 lesdagen van ongeveer 6 uur en start op zaterdag 14 juli om 14:00 uur. De laatste lesdag is op donderdag 19 juli. 

Prijs:

Het cursusgeld voor de ZomerKookSchool bedraagt 420,00 euro en is inclusief 21%btw. Daarbij inbegrepen zijn de 5 lesdagen, alle producten waarmee je tijdens de lessen werkt, de drankjes, tijdens de lessen plus het slotdiner. Voor het slotdiner mag je natuurlijk 1 gast uitnodigen. De kosten voor je extra gast tijdens het slotdiner bedragen 38,50 euro en is uiteraard all-in. Bovendien krijg je digitaal de recepten die we hebben behandeld. De cursus gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus ontvang je de definitieve bevestiging samen met de factuur voor het cursusgeld.